понеділок, 04 березня 2024 09:00

Без занурення у воду: як швидко та безпечно перевірити вологостійкість смартфона

Без занурення у воду: як швидко та безпечно перевірити вологостійкість смартфона
Щоб перевірити, чи є у вашого смартфона функція, що забезпечує захист від вологи, необов'язково опускати пристрій у воду. Фото: depositphotos

Смартфон став настільки невід'ємною частиною повсякденного життя, що супроводжує нас усюди.

Саме тому можливість пошкодити гаджет також зросла. Іноді достатньо одного необережного руху - і ви можете залити телефон водою, чаєм чи іншою рідиною, або взагалі втопити його у ванні, а як відомо, не всі смартфони мають захист від вологи. Втім, щоб перевірити, чи є у вашого смартфона функція, що забезпечує захист від вологи, необов'язково опускати пристрій у воду.

Є також "сухий" спосіб перевірки, про який розповість Gazeta.ua. Він дозволить точно визначити, чи варто вам переживати, якщо ви раптом упустили свій гаджет у воду.

Тут на виручку прийдуть спеціальні додатки, створені якраз для таких цілей. Найпопулярнішим вважається Water Resistance Tester. Додаток використовує барометричний датчик, який є практично в кожному сучасному смартфоні.

Працює це так: додаток заміряє тиск в різних місцях корпусу смартфона, тим самим перевіряючи, чи працюють захисні пломби. На певному етапі програма попросить з силою натиснути на дві зазначені точки на екрані. На підставі перепаду тиску тестер покаже, чи є у смартфона вологозахист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти пояснили, чи шкідливо заряджати смартфон декілька разів на день

Якщо Water Resistance Tester покаже відсутність захисту від вологи, то смартфон потрібно буде тримати якомога далі від рідини. Сама програма ж безкоштовна, але в ній є реклама, яка прибирається за один долар.

А якщо ви в пошуках нового телефону, зверніть увагу, чи є в його характеристиках згадка IP67 або IP68. Якщо так, то це означає, що в першому випадку смартфон не боїться пилу і короткострокового занурення під воду, у другому - пилу і більш тривалого занурення.

Причому, це не обов'язково повинен бути дорогих флагманський смартфон.

Якщо ж ваш смартфон не має захисту від вологи, і ви таки його "втопили", то, перш за все, не робіть помилкових дій, які призведуть не тільки до серйозного пошкодження пристрою, але і прискорять незаплановану покупку нового телефону.

Gazeta.ua розповість, як точно не потрібно "рятувати" телефон, який впав у воду, або ж на нього пролили достатню кількість рідини, що вивело його з ладу.

Зараз ви читаєте новину «Без занурення у воду: як швидко та безпечно перевірити вологостійкість смартфона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути